maanantai 3. helmikuuta 2020


Keskiviikko 8.1


Olimme Marcin kanssa sopineet että menemme koululle aamulla klo 9. Läksin hyvissä ajoin kävelemään google navigaattorin ohjeiden mukaisesti kohti Kentener Wiesenin koulurakennusta, johon löysinkin vaivattomasti. Kaupunki on tosiaan kivankokoinen ja helppo suunnistaa. Tapasin tytöt sovitusti koululla ja suuntasimme kohti hius-ja kauneusosastoa. Jossa saimme pian havaita että meitä oli odotettu jo aamusta 7:45. Pieni sekaannus oli käynyt aikataulujen suhteen, mutta selvisimme siitä hyvin. 

Frau Illner kävi vielä meidän kanssa luokkahuoneita läpi joissa olisimme päivän aikana ja siirryimme seuraamaan jalkahoidon opetusta. Opettaja ja seitsemän opiskelijaa kävivät läpi palautekeskusteluja opiskelijoiden kanssa. Aiheutimme läsnäolollamme hieman jännitystä sekä opettajissa että opiskelijoissa, sillä kaikilla englanti ei ollut kaikista vahvin kieli. Hienosti opiskelijat kuitenkin lyhyesti kertoivat meille mitä olivat tehneet ja mitä asioita kävivät palautteessa läpi. 








Jalkahoitotunnin jälkeen läksimme opiskelijoiden kanssa lounaalle läheiseen kauppakeskukseen. Saksassa ei opiskelijoille tarjota koululounasta kuten meillä, joten heillä ei ollut edes ruokalaa. Koulussa oli pieni kanttiini, jossa myytiin voileipiä ja pieniä salaattiannoksia. Tästä johtuen monella opiskelijalla näytti olevan omat eväät mukana. Lounaan jälkeen menimme seuraamaan kasvohoitojen opetusta, jossa taas jälleen kerran opettajalla oli vain kahdeksan opiskelijaa ohjattavanaan. Opiskelijat tekivät pareittain hoitoja ja tekniikat sekä työtavat olivat päällisin puolin hyvin samankaltaisia kuin Suomessa.







Kasvohoitotuntien jälkeen pääsimme seuraamaan hiusopiskelijoiden hiustenpesu opetusta. Stella pääsi vapaa-ehtoisena saksalaisen opiskelija malliksi, sillä heitä oli pariton määrä. Opettaja innoissaan esitteli meille erilaisia tuotteita ja tekniikoita. Meillä oli oikein mukava oppitunti heidän ja kaikkien muidenkin kanssa koko päivän. Tapasin vielä Frau Illnerin pikaisesti iltapäivän tauolla. Hän pahoitteli kovasti sitä, että vierailumme sattui melko kiireiseen aikaan vuodesta. Heillä oli kovat paineet tulevasta koulutarkastuksesta ja sen lisäksi koeviikot oli käynnissä, joten opettajilla oli paljon arviointityötä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti