maanantai 3. helmikuuta 2020


Torstai/Perjantai 9.-10.1

Torstaiksi oli sovittu ohjelmassa Kölniin tutustumispäiväksi, joten aamupalan jälkeen suuntasin tutkimaan junayhteyksiä ja aikatauluja Kölniin. Olimme sopineet Marcin kanssa että menen päivällä omatoimisesti tutustumaan kaupunkiin ja iltapäiväksi olimme sopineet tapaamisen erääseen kahvilaan, johon Marc lupasi lähettää osoitteen ja ohjeet tulla sinne metrolla. 
Suoria junayhteyksiä Kölniin lähti Bergheimista kerran tunnissa, muut sisälsivät yhden vaihdon. 






Kölniin saavuttuani suuntasin ensin tutustumaan kaupungin keskustaan, jossa oli runsaasti vaihtoehtoja henkilölle joka pitää shoppailusta. Itse kun en lukeudu näihin ihmisiin, päätin lounaan jälkeen mennä tutustumaan Kölnin kuuluisaan maamerkkiin eli Tuomikirkkoon. Kylläpä se tosiaan oli vaikuttava näky sekä ulkoa että sisältä. Käsittämätöntä kuinka sellaisia rakennelmia ollaan voitu tehdä satoja vuosia sitten!






Iltapäivällä onnistuin kuin onnistuinkin (kiitos googlemaps) löytämään Osho`s kahvolan johon olimme sopineet tapaamisen. Keskustelimme vielä tovin tulevista yhteistyökuvioista, joita toivottavasti tulevaisuudessa tulee. Kaikki ovat olleet enemmän kuin ystävällisiä ja heillä on vahva visio siitä, että kansainvälisessä tullaan aktivoitumaan lähiaikoina. Toivottelin heidät eli hius-ja kauneusosaston opettajat vastavierailulle Ksaoon, toivottavasti näin myös käy. Marcin hyvästeltyäni lähdin junalla kohti Bergheimia, tällä kertaa yhden vaihdon taktiikalla. Onnistui hyvin myös niin. 


Pikaisen hotellissa virkistäytymisen jälkeen suuntasin Q-Burger nimiseen ravintolaan odottamaan opiskelijoita, joiden kanssa olimme sopineet vielä ennen kotiinlähtöä tapaamisen. Herkullisten burgeriannosten ääressä istuimme mukavan illan kuulostellen ensimmäisten päivien tunnelmia. Kaikilla tuntui asiat olevan kunnossa, joten minun tehtävä alkoi olla loppusuoralla ja kotiinlähtöä vailla.


Perjantai 10.1


Kotiinpaluu alkoi taas aamuvarhaisella sillä lento takaisin Suomeen lähti Dusseldorfista 11:40. Kaikkien junamatkojen ja Skytrain yhteyksien vuoksi halusin pelata varman päälle ja läksin jo 6:40 hotellilta koti juna-asemaa. Matkanteko sujui kaikin puolin sujuvasti jälleen kerran ja lento oli jopa 20 min. etuajassa Helsingissä. Siitä sitten vielä yhtä sujuvasti autolla kotiin sopivasti viikonloppua vasten. Oli mukava ja avartava reissu, toivottavasti yhteistyömme Berufskollege Bergheimin kanssa jatkuu tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti